As it is in heaven

Onlangs was ik op een schitterende plek, waar ik letterlijk ettelijke malen langs ben gefietst, zonder van haar bestaan af te weten. Als ik naar Aktse bergstation ga, en de imposante berg Skierfe, rij ik met de auto naar de parkeerplaats bij Sitoälvsbron, vervolgens fiets ik 10 kilometer over een bosweg en de laatste 6 kilometer loop ik over een slingerend paadje naar Aktse. Hoe vaak ben ik langs deze magisch mooie plek gefietst, verscholen achter hoge dennenbomen en oude berken? Soms heb je een oude rot in het vak als Tommy nodig om nieuwe plekken te ontdekken.


Zo stel ik mij de hondenhemel voor, waar Jussi nu woont. Een uitgestrekt strand met velden van sneeuw en ijs, omgeven door bos en bergen, waardoor een koude rivier stroomt. Het is goed zo.


Boomstronken en wortels vertellen van een bos dat ooit is geweest.

De magische berg Skierfe.


12 gedachten over “As it is in heaven

 1. Hoor ervan op Rianne, dat Jussie dood is, hopelijk heeft hij niet erg veel geleden.
  En geniet hij nu voor eeuwig in die prachtige hondenhemel !
  Sterkte gewenst met het verlies van Jussie.
  En behoudt alle mooie herinneringen 😉

  Annemiek

 2. Dag Rianne, dat is inderdaad een speciale plek. ik ben daar meer dan 20 jaar geleden geweest, en heb ongeveer 10 jaar geleden nog een mooie tocht gemaakt in Sarek.
  Skierfe heeft steeds een diepe indruk op mij gemaakt.
  Toevallig vertrek ik vrijdag met de motor van hieruit, om via een vriend die nabij Ostersund woont, daarna richting Jokkmokk en Kvikkjokk te rijden, om een andere vriend te bezoeken, misschien ken je hem: Daniel Westman, hij woont met zijn familie in Vaikijaure en in de zomer in Randijaure.
  ik had het plan om daarna ook nog eens via het pad dat je beschrijft naar het betoverende Aktse te gaan, en Skierfe nog eens te beklimmen, en eventueel enkele dagen Sarek in te trekken met m’n tentje.
  ik ben in de regio zo rond de 16 à 23 juni.
  Waar woon jij precies ? als dat past zou ik misschien eens even langs kunnen komen, gewoon eens dag zeggen aan iemand die ik nog maar sinds kort volg via haar Blog.
  maar ik ben sinds ik daar voor het eerst op 20 jarige leeftijd geweest ben, steeds gefascineerd gebleven door Sarek en omgeving, en dus ook door zijn bewoners. 🙂

  met vriendelijke groeten,

  Ward Van de Poel
  Hoogstraat 86
  2580 Putte
  België
  0495 12 62 38.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s