Een verwend probleem

Soms loopt het gewoon even niet. Geen zin om te trainen; waarom wil ik in hemelsnaam aan zo’n lange skirace meedoen? Geen zin om op mijn blog te schrijven; waar moet ik het over hebben? Weer over skiën, de honden of één of andere Jokkmokker. Slaat nergens op, ik heb genoeg stof om over te schrijven, maar als ik éénmaal negatief denk komt er niets op papier. Geen zin om foto’s te maken. Ik heb zelfs een dag geen zin in chocola gehad, bizar. Ooo, mijn leven glijdt langzaam door mijn vingers.

Ik heb een leuk huis op een mooi plekje in het bos. Maar ik wil niet in het bos wonen, ik wil in de bergen wonen. Mijn auto is oud en verroest, ik moet een andere auto kopen. Vorig jaar was mijn auto ook al oud en verroest. Zal ik gewoon alles verkopen en naar Noorwegen verhuizen? Of is dit nou het ‘ik word 40 gevoel’? Volgens een vriendin kan ik niet in een crisis raken rond mijn veertigste aangezien ik, en nu gebruik ik haar woorden, niet gevangen zit in gezin waar ik uit wil breken. Of is het zo dat als ik te lang op één plek ben, ik onrustig word. Ik kan natuurlijk mijn huis verhuren en drie maanden gaan reizen, heb ik vorige winter ook gedaan (toen heb ik trouwens mijn huis niet verhuurd). Misschien moet ik ieder jaar minimaal twee maanden reizen om de rest van het jaar op één plek te kunnen wonen, zonder onrustig te worden. In principe kan ik gaan en staan waar ik wil, maar waarom ga en sta ik dan niet waar ik wil? Wat een ontzettend verwend probleem. Misschien als ik eenmaal 40 ben, ik het antwoord weet.

Vandaag heb ik niet op de langlaufski’s gestaan, maar heb ik een rustige toertocht gemaakt op mijn toerski’s. Ik heb een foto gemaakt en ik heb warempel een aantal woorden op papier gekregen. Het gaat weer de goede kant op.

8 gedachten over “Een verwend probleem

 1. Laat mij jou geruststellen, aan 40 weet je het nog niet, aan 50 denk je dat je het weet en aan 60 weet je het… dat je het nooit zult weten. Niets verkeerd om af en toe eens de blues te hebben…
  Hou je goed en geniet van de langlauf en van jouw honden. Vertrouw op jouw honden als je de weg niet meer weet, dat was een raad die een doorwinterde musher mij ooit eens gaf en dat geldt zowel in het leven als in de wildernis….

 2. hei Rianne…..
  Heel herkenbaar……de onrust…verlangen naar het avontuur….de wijdsheid van bergen en dalen…stilte…die rust vinden, de rust van “het zijn” zonder de maatschappelijke druk…verplichtingen….de verwachtingen die anderen…je willen opleggen….ik verlang naar mijn bergschoenen………Mijn rugzak staat klaar….ook ik .laat mijn “Wildeman” weer even toe…ga op weg….in mijn puurheid….in mijn wildernis…..die altijd wel zal blijven….
  Gijs

 3. Hallo Rianne,
  Je kent me niet maar ik volg je berichten met veel plezier.
  Zullen we ruilen van leven? Hahaha. Hier in Assen, heel veel prikkels en drukte van de maatschappij. Ik kijk alweer uit naar 3wkn Noorwegen deze zomer, stilte en rust. ws zoek je een nieuw avontuur in de natuur/ of heb je zin in de lente. Maar je berichten verslind ik elke keer.
  Groeten

  1. Ik heb waarschijnlijk zin in de lente en nu je het over Noorwegen hebt; ik heb daar lang geleden een seizoen gewerkt, met paarden, en ik heb erg veel zin om nog een keer een seizoen in Noorwegen te werken.

 4. Wat een vreselijk leven heb je toch. Wij -pa, ma, twee meiden, we troffen je vorig jaar even bij het koffiehuis- lezen je verhalen met veel plezier en een beetje jaloezie. We genieten van de belevenissen en beslommeringen van iemand die wel ging; bij ons blijft het bij dromen. En met enige regelmaat een mooie reis naar het noorden, dat dan weer wel. Rhodé (13) is er inmiddels van overtuigt dat ze na de middelbare school een winter naar Jokkmokk gaat. Om vervolgens een zomer op een tropisch eiland te gaan werken. Om op te warmen, denk ik. Ceder van 11 gaat tegen die tijd wafels bakken in de vuurtoren van Slettnes. Ook leuk.

  Blijf alsjeblieft schrijven voor alle dromers; bij elk verhaal zijn wij weer even in Lapland.

  Groet, Claus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s