Mijn semla en ik

Alhoewel ik mij meer Nederlands voel dan Zweeds, merk ik dat ik toch wat aan het verzweedsen ben. Gisteren was het fettisdagen, vette dinsdag in het Nederlands; de dinsdag voor het begin van de vastentijd. De Zweden hebben de traditie om op fettisdagen een semla te eten, een bolletje gevuld met amandelspijs met als topping en dot slagroom en over het geheel wordt een laagje poedersuiker gestrooid. Voor het eerst in de acht jaar dat ik nu in Lapland woon, heb ik een semla bij de bakker gekocht. Toen ik in de auto naar huis reed en de semla in een speciaal ontworpen semladoosje naast mij op de passagiersstoel lag, voelde ik mij een beetje Zweeds.
semla

6 gedachten over “Mijn semla en ik

      1. Voor de wintermarkt van 2017 hebben we een stuga en komen we met de hele familie 🙂 ik ben al aan het aftellen 🙂
        We houden je op de hoogte !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s