Zie de zon schijnt door de bomen

zonhuis Iedere dag laat de zon zich eerder zien en verdwijnt zij ’s avonds later achter de beboste heuvels. Iedere dag klimt zij een stukje hoger en sinds kort schijnen haar stralen door de boomtoppen mijn huis binnen. Hoe heerlijk is dat! Ze geeft nog niet veel warmte; vanmorgen liep ik met de honden over een zonovergoten meer, maar het was met bijna -30 flink koud. Nu begin ik langzaam te verlangen naar de zonnige nawinterdagen in april. ’s Nachts kan het nog steeds ijzig koud zijn, maar de zon geeft overdag zoveel warmte dat het heerlijk is om buiten te zijn; skiën, wandelen, ijsvissen, picknicken of gewoon lui zonnen in m’n ligstoel. Als ik dan in de spiegel kijk, zie ik een bruin gezicht met een duidelijke aftekening van mijn zonnebril. De donkere poolwinter is voorbij en voor je het weet staat de middernachtzon aan de hemel te stralen, en verlang ik in augustus naar een koolzwarte nacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s