Snotterend door de week

Ik ben grieperig, verkouden. Ik kan een keer een dag hebben, of twee, dat ik mezelf niet zo fit voel, maar ziek, dat ben ik eigenlijk nooit. Daarom had ik zelf waarschijnlijk niet door dat ik het te pakken had. De maandag na de wintermarkt wilde ik mijn training weer oppakken, maar ik had geen zin in skiën. Voor de verandering trok ik mijn hardloopschoenen aan met het voornemen zo’n twee uur over het scooterpad te rennen, maar mijn lijf wilde niet en na een kwartier begon ik ook nog eens mijn knie te voelen. Het werd dus een korte training en een voornemen om nu eens echt na mijn knie te laten kijken. Dinsdagmorgen voelde ik mij niet topfit, maar ik weet dat ik van training meer energie krijg dan van een dag rustig aan doen. Ik skiede 25 kilometer en iedere meter voelde loeizwaar; last van mijn rug, vermoeide benen en het lukte niet om mezelf warm te skiën, maar goed, het was ook met -18 niet bepaald warm. Woensdag was het nog kouder, -25, ik maakte een skitocht met de honden op mijn toerski’s en de rest van de dag deed ik niet zo veel.

Donderdag was het nog steeds koud. Ik gooide zowel mijn ski’s als mijn kleding voor de sportschool in de auto, dan kon ik na het werk beslissen wat ik zou doen. Toen ik ’s morgens het koffiehuis binnenliep werd ik begroet met ‘jeetje wat zie jij eruit, ben je ziek?! Daar moest ik even over nadenken, ja volgens mij ben ik ziek. Dat zou mijn gesteldheid van de laatste dagen verklaren. Na het werk reed ik regelrecht naar huis, mijn ski’s en sportkleding lagen onaangeroerd in de auto. Ondanks gembershots, een net vol sinaasappels en angelicadruppels van chef Greta, voel ik mij vandaag nog niet beter. Op het werk wist één van de vaste koffiedrinkers het vanmorgen leuk te brengen: “Ja Rian, ik hoop niet dat je droomprins vandaag binnen komt lopen, want die loopt hard door.” Ja, en bedankt Stefan. Morgen verzorgen we het diner tijdens een bruiloft. Ik hoop dat ik dan uitgesnotterd ben.

winter-2017-009

5 gedachten over “Snotterend door de week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s