‘Jaws’ in het bos rond Jokkmokk

Ik vind het zo’n komisch schouwspel; Tika die door de diepe sneeuw zwemt en iedere keer even haar kopje boven de sneeuw uitsteekt en rondkijkt met een blik van ‘waar ben ik nu en waar zijn jullie’?, om vervolgens weer de diepe sneeuw in te duiken en verder te kruipen. In mijn hoofd hoor ik zachtjes het onheilspellende deuntje van de film Jaws, een film uit de jaren zeventig waarin een witte haai badgasten verslindt in een Amerikaans vakantieoord. De muziek van John Williams maakt de film extra spannend, het deuntje werd een klassieker en een synoniem voor naderend gevaar. Tika’s melktandjes maken steeds meer plaats voor een sterk volwassen gebit, maar om haar bekkie nou te vergelijken met de kaken van een witte haai…Maar toch, als ik haar zo door de sneeuw zie sluipen, denk ik glimlachend aan Jaws.tika-jaws
tika-jaws-2

2 gedachten over “‘Jaws’ in het bos rond Jokkmokk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s