Blok hout in sneeuwfrees

Vrijdagmorgen duwde ik de sneeuwfrees door een vers gevallen pak sneeuw, toen die er opeens mee ophield. Benzine op? Nee, ik had zojuist de tank volgegooid. Tika stond meteen blij naast mij ‘ben je klaar, gaan we nu wandelen’? Ik liep naar de voorkant van de frees en toen ik in de bak keek zag ik een blok hout dat daar niet hoort. Hij zat muur- en muurvast. Tika duwde haar neus in de bak om aan het hout te ruiken ‘wat doet mijn speelhout in jouw apparaat’? Ja Tika, wat doet in vredesnaam jouw speelgoed in mijn frees! frees
Met de handzaag het blok doorzagen lukte niet; door de kleine ruimte kon ik geen zaagbeweging maken. Hoe zou zo’n ‘Lapland kerel’ dit aanpakken? Juist ja, met de kettingzaag! Ik haalde mijn kleine elektrische kettingzaag voor de dag en uiterst voorzichtig manoeuvreerde ik de zaag zo, zodat ik geen metaal zou raken. Een spannende klus met goede afloop. De sneeuwfrees rolt weer!

2 gedachten over “Blok hout in sneeuwfrees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s