Honden op een ijsberg

jussi-raamIk vind het zo’n grappig gezicht; zit ik achter mijn bureau staat er opeens een hond voor het raam. Sinds de sneeuw door het warme weer van het dak is gegleden en een ijsberg heeft gevormd op de veranda, staan Jussi en Tika om de haverklap op de berg met hun snuit bijna tegen het raam gedrukt naar binnen te turen. Jussi wil meestal naar binnen worden gelaten. Na lang wachten bij de achterdeur die maar niet opengaat, probeert hij een nieuwe poging bij de verandadeur. Met zijn kijk mij nou zielig zijn hier in de kou blik staart hij mij aan. Zodra ik ook maar iets in beweging kom, rent hij om het huis naar de achterdeur in de hoop dat ik de deze opendoe.
tika-raam
Tika maakt er een spelletje van. Uitdagend zit zij voor het raam en zodra ik mijn handen klap schiet ze de veranda af, rent zo snel mogelijk een rondje door de sneeuw en met een grote sprong landt ze weer op de berg. Soms schiet ze door en hoor ik hoe ze met een doffe dreun tussen berg en deur belandt om vervolgens onverstoord terug te krabbelen, wachtend op een nieuwe klap.

2 gedachten over “Honden op een ijsberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s