Reizen naar het noorderlicht

Midden op het het meer, onder vallende sterren en een vuurwerk van noorderlicht zei ik 2016 gedag en verwelkomde ik 2017. Zonder geknal, gegil, gezuip; zonder bange gestreste honden. Na een drukke kerst had ik zin in een rustige jaarwisseling. Toen ik daar zo stond midden in de nacht, verzonken in gedachten en twee honden die uitgelaten over het meer renden, voelde ik mij compleet gelukkig. Het afgelopen jaar was voor mij het jaar waarin ik langs de hele Zweedse bergketen skiede, een geweldige tocht van bijna 1400 kilometer. Een tocht die mij nieuwe inzichten, bijzondere ontmoetingen en mooie vriendschappen heeft gegeven. Ik geniet van mijn leven in Lapland en kijk ernaar uit om meer dromen te verwezenlijken. noorderlicht-011
Het noorderlicht in Lapland
Wegdromen en fantaseren over de toekomst onder een sprookjesachtig aurora borealis levert de nodige nieuwe dromen en ideeën op. Dit hemelse licht had in de mythologie van de poolgebieden een grote betekenis. In veel culturen in het hoge noorden dacht men dat de geesten van overledenen aan de hemel dansten. Daarom toonden de mensen veel eerbied en respect voor dit mysterieuze lichtfenomeen. noorderlicht-007Tegenwoordig weten we dat een samenspel tussen zonne energie, het aardmagnetisch veld en de dampkring het poollicht creëert. Maar als je eenmaal het noorderlicht aan de hemel ziet dansen vergeet je de natuurkundige verklaring en begeef je jezelf al snel in een magische wereld. Steeds meer mensen uit alle hoeken van de wereld reizen naar Noord-Lapland om het noorderlicht te beleven. Het noorden van Lapland, tussen 66 en 70 graden noorderbreedte, ligt in de Aurora zone en is daardoor bij uitstek hét gebied om aurora borealis te zien. Toplocaties als Abisko en het kleinschalige Aurora Mountain Lodge zijn onder andere door hun open ligging de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te beleven. Voor velen is het een lang gekoesterde wens om tijdens een koude poolnacht het fantastische lichtspektakel te bewonderen en vast te leggen op de gevoelige plaat. Laat je droom uitkomen in 2017 en reis naar Lapland. Het land van de arctische winters en het betoverende noorderlicht!
noorderlicht-004

2 gedachten over “Reizen naar het noorderlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s