Tika’s dolle kerst

Terwijl ik binnen zat en genoot van een traditioneel Zweeds kerstdiner, renden Tika en hondje Dixie achter elkaar aan door een pak verse sneeuw op kerstavond. En de volgende morgen ging het spel onvermoeid verder. Tika keek een keer over haar schouder toen ik het pad naar de buren opliep; met Dixie spelen is veel leuker dan een kerstbrunch. Ze keek nog eens, vervolgens draaide ze zich om en rende vrolijk achter haar nieuwe vriendinnetje aan. Later op de dag pakte ik mijn spullen en reed ik naar een Duitse vriendin die daar eveneens in de buurt woont. Haar Siberische huskies keken vanuit de kennel nieuwsgierig naar Jussi en Tika. Uit het huis kwam de onstuimige vijf maanden oude Toffee aangerend, een Australien shepherd. Tika rende haar uitgelaten tegemoet; een nieuw speelmaatje! Jussi bracht de avond op z’n dekentje door, terwijl de meisjes door het huis rolden. ’s Morgens stond Toffee voor de deur van het knusse gastenhuisje waar ik met de honden sliep. Met nieuwe energie stormde Tika naar buiten; niet bepaald een rustig begin van de dag. Eenmaal in de auto, opweg naar huis, viel zij als een blok in slaap. Dat was een heftige kerst.

tika-dixie6 Dixie en Tika. Foto’s Isak Sandling Photography.

tika-dixie Tika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s