De lange donkere nacht

kerstlicht De langste nacht is voorbij. De zon is opweg terug en over aan aantal weken kunnen we de eerste voorzichtige zonnestralen verwelkomen. Alhoewel het nu iedere dag iets langer licht blijft, voelt het voor mij alsof de koude en donkere periode nog moet komen. In december gebeurde er zoveel in Jokkmokk. Op het werk was het ontzettend druk met alle kerstmaaltijden die wij bereiden en serveren tijdens de adventsweken. Ik heb dus nauwelijks door dat het zo donker is. Alle winkels, galeries, cafés en restaurants waren open, uit de kerken klonken kerstliederen en midden december verkeerde Jokkmokk nog eens kerstmarktpngextra in de kerstsferen tijden de driedaagse kerstmarkt. Door alle lichtjes, warmte en gezelligheid voelde het niet donker.
Koud was het ook niet, afgelopen week lag de temperatuur zelfs boven het vriespunt en regelmatig waaide het. Het voelde als eind april, wanneer de sneeuw langzaam verdwijnt en hier en daar de eerste grassprietjes opduiken. Geen sneeuwbedekte bomen meer en de daken van mijn huis en schuren liggen er kaal bij; de sneeuw is naar beneden gegleden. Gelukkig is de winter teruggekomen, zo vlak voor het kerstweekend; het sneeuwt nu zachtjes bij een temperatuur van -10. Het is kerst!midwinter-2014 Midwinter in 2014.

2 gedachten over “De lange donkere nacht

  1. Fijne kerstdagen Rianne en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar! En dat er nog vele mooie stukjes mogen komen, die ons (mede) op de hoogte houden van het reilen en zeilen daar. Wij genieten er iedere keer weer van.
    Groeten van Jan en Vera Bosma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s