Pakjesavond

Daar wordt aan de deur geklopt, wie zou dat zijn?

Ik zat ’s avonds achter mijn bureau toen ik een vrachtauto voorbij mijn huis zag rijden. Vorige week zijn de Samen begonnen met het brengen van hun rendieren naar Vajmat. De dieren komen in grote trailers en worden een kleine honderd meter voorbij mijn huis vrijgelaten. De vrachtauto stopte echter, reed langzaam achteruit en bleef voor mijn huis staan. Zou de chauffeur in de war zijn en pardoes de rendieren op mijn oprit vrijlaten? In het licht van de koplampen zag ik iemand naar mijn huis lopen. Ik sprong in mijn laarzen en liep naar buiten, de man tegemoet. “Hej! Ben jij Ri..an..ne?” Met een doos in zijn handen keek hij mij vragend aan. Aha, mijn decemberpakjes worden niet afgeleverd door een oude baas op een wit paard of een team vliegende rendieren met rode neuzen, maar door een vrachtwagenchauffeur met GPS. Ik hoef geeneens te zingen om cadeaus te krijgen, een handtekening in het juiste vakje is voldoende. Vol verwachting klopt ons hart; wat zou er in de doos zitten? Jussi en Tika waren net zo nieuwsgierig. Tika wilde het liefst helpen met uitpakken; leuk papier scheuren! sint

Een gedachte over “Pakjesavond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s