Sneeuw, sneeuw en…sneeuw!

sneeuwval1 Mijn week zag er wat sneeuwruimen betreft, ongeveer, zo uit:
Maandagmorgen sneeuwschuiven met de sneeuwfrees, vroeg in de middag met de hand, laat in de middag met de hand en het pak sneeuw van het dak geschept voor de schoorsteenveger die dinsdagmorgen komt, ’s avonds nog een rondje gemaakt met de sneeuwfrees. Dinsdagmorgen om half zeven zat ik met hoofdlamp opnieuw op het dak om de sneeuw weg te scheppen en de dakladder schoon te maken (waarom komt die pipo niet zomers!!), oprit geschoven zodat die pipo zijn auto kan parkeren. Na het vertrek van de schoorsteenveegpipo een rondje met de sneeuwfrees gemaakt. sneeuwvalDinsdagmiddag een gedeelte met de hand geschoven, daarna had ik geen zin meer; morgen is weer een dag. Woensdagmorgen sneeuwde het niet, het zou de hele dag niet sneeuwen! Een rondje met de sneeuwfrees gemaakt en genoten van de sneeuwvrije dag. Donderdag kan ik me niet meer goed herinneren of ik sneeuwgeruimd heb ja of nee. Misschien heb ik het verdrongen. Vrijdagmiddag heb ik zeker weten met de hand sneeuw geschoven. En vandaag, zaterdagmorgen, werd ik wakker met een sneeuwval4nieuw dik pak sneeuw, maar het sneeuwde niet meer! Na een stevig ontbijt maakte ik een lange wandeling met de honden, daarna heb ik een ronde met de sneeuwfrees gemaakt. Met een zeer voldaan gevoel ging ik mijn warme huis binnen en kroop ik met een dampende kop koffie achter mijn computer, terwijl buiten sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelden. WAAAAAT?! DWARRELENDE SNEEUWVLOKJES?!! Juist ja, het sneeuwde weer. sneeuwval3

sneeuwval2 Het dorp verdwijnt langzaam in de sneeuw.

7 gedachten over “Sneeuw, sneeuw en…sneeuw!

 1. Hej Rihanne
  Zal best wel zwoegen zijn maar het is toch ook wel super om zoiets te mogen beleven. Dromen wij hier in Nederland alleen maar van. Was in oktober nog in Jokkmokk en voor het eerst het noorderlicht gezien. Wat een natuur verschijnsel.
  Jij hebt het goed voor elkaar.
  Vr.GR. Joop Forster

 2. Troost je Rianne, hier geen sneeuw, maar wel blaadjes:
  Grote blaadjes, kleine blaadjes, en vooral veel helikoptertjes. HEEL VEEL HELIKOPTERTJES!
  (=zaadjes van de esdoornboom)
  Ik ben al weken aan het vegen en zie in mijn slaap……grrrrrrr helikoptertjes…….;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s