Schaatsen in het vet, ski’s in de wax

_isa7001-1 Foto: Isaksandling.com

Het is gedaan met de mooie schaatsdagen in Jokkmokk. Het schaatsseizoen duurde dit jaar een week, zeer kort dus, maar het was een mooie week. Terwijl ik mijn laatste rondje schaats en afscheid neem van het ijs, bedenk ik mij hoe ontzettend gaaf het zou zijn om een keer de Elfstedentocht te schaatsen. Tijdens de laatste Elfstedentocht in 1997 was ik erbij, niet als rijder maar als toeschouwer. Mijn ex-schoonvader schaatste mee en met een groepje vrienden reisden we naar het noorden af om hem aan te moedigen. Nu nog, jaren later, ben ik zo blij dat ik daarbij ben geweest, misschien wel de laatste Elfstedentocht. Een overvolle trein met schaatsenthousiasten, juichende mensen langs de kant, schaatsers die voorbij suisden; de één geconcentreerd de ander blij zwaaiend naar de mensenmassa. Dat was een bijzondere dag. Zouden we ooit nog de woorden It giet oan horen? Ik hoop het. En dan wil ik erbij zijn, deze keer als rijder. Echter, nu liggen de schaatsen in het vet en is het langlaufseizoen begonnen. De Elfstedentocht laat op zich wachten, maar de start van Nordenkiöldsloppet komt langzaam dichterbij. Nog vijf maanden te gaan.
507-1043-1148 Foto: Isaksandling.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s