Schaatspret

Ik heb drie heerlijke schaatsdagen achter de rug. Donderdag en vrijdag stond ik in het gezelschap van Kjell en Stefan stipt om 8.30 op het dichtgevroren Tjakim meer. Ik haalde het om drie rondes te schaatsen en koffie te drinken met de mannen; om 10.30 moest ik op m’n werk zijn. Terwijl ik naar mijn werk reed schaatsten Kjell en Stefan nog een aantal rondes. Vrijdagmorgen, eveneens om 8.30, stonden we even vreemd te kijken naar twee langlaufsporen in het dunne laagje sneeuw dat op het ijs ligt. We speculeerden over wie dat geweest zou zijn, hoeveel rondes zouden ze hebben geskied en hadden zij de primeur in Jokkmokk? Toen ik twee uur later in het koffiehuis arriveerde kreeg ik het antwoord. Ik vertelde chef Linn over mijn schaatsmorgen en dat we ons afvroegen wie met langlaufski’s had getraind. Ze begon te lachen; zij en haar man hadden op donderdagavond in het licht van hun hoofdlampen getraind terwijl hun kinderen paardrijles hadden. Uitdagend keek ze mij aan en grinnikte “Ja Rian, je loopt achter”. Damn!

schaatsen-isak-mathias
schaatsen-matthias-jussi Vandaag had ik met Isak en Matthias afgesproken om te gaan schaatsen. Toen ik vanmorgen naar buiten liep om de motorverwarming van de auto aan te zetten schrok ik even van de kou die mij tegemoet kwam; het was -18! Zo aan het begin van de winter en na de temperaturen van de afgelopen week, rond de -5, is -18 opeens erg koud. Ik was blij dat we pas om 10.30 hadden afgesproken. schaatsen-isakHet was een schitterende dag met goed ijs en een stralende zon. Het werd geen fanatieke schaatsdag; we zaten meer rond het vuur waar we worstjes grilden, koffie dronken en kletsten over onze plannen voor de komende winter. Sinds de laatste keer dat ik op de berg Jarre was loop ik met het idee rond om tijdens de winter met sneeuwschoenen naar de top te lopen om vervolgens naar beneden te snowboarden. Ik vertelde de jongens over mijn plan en al snel vielen ze mij enthousiast in de rede; zij hadden zojuist tijdens de autorit erover gehad dat het gaaf zou zijn om van Jarre te snowboarden. Jarre, here we come!
schaatsen-koffie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s