Karamell is depressief

Na weken van somber, vochtig en mistig weer schijnt eindelijk de zon weer! En hoe, een stralend blauwe lucht met een knallende zon. Het voelt bijna als zomer, alhoewel -10 wel wat koud is voor een zomerdag. De hoop op goed schaatsijs, dat was weggedooid, herleeft. Voor vandaag stond intervaltraining op mijn programma, 20 x 400 meter sprint, maar daar heb ik geen zin in. Dit mooie weer vraagt om een lange afstands training, in praattempo, zonder gepraat; Jussi heeft namelijk belangrijkere dingen aan zijn hoofd en wil zeker niet worden gestoord.

Gisteren kwam zijn vriendinnetje Karamell op bezoek. Karamell is depressief. Misschien dat somber weer ook effect heeft op dieren. Ze heeft geen zin om te wandelen, te spelen, eet langzaam; Karamell heeft dus een dipje. Het leek baas Alex een goed idee om haar met Jussi te laten spelen. Misschien dat het mooie weer meewerkte, maar sippe Karamell veranderde binnen een half uur in een blij hondje dat met Jussi wilde ravotten, genoot van een heerlijke wandeling en door ons wilde worden aangehaald. Ook voor honden is het belangrijk om zo nu en dan quality time te hebben met een soortgenoot. Hopelijk voelt zij zich nu wat beter.
jussi-karamell Jussi en Karamell aan de wandel tijdens een zomerdag in juli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s