Dood op de mat

Wat een nacht. Heb ik geen kinderen die midden in de nacht om ’mama’ roepen heb ik wel een hond die tot drie keer toe kokhalzend voor de deur staat om met hoge nood naar buiten te worden gelaten. Terwijl ik terugkroop in m’n warme bed en langzaam terugkeerde naar dromenland, hoorde ik ergens in de verte een hondenpootje aan de deur krabben; moest ik er wéér uit. Al bij de tweede keer vroeg ik mezelf af wat hij in vredesnaam had gegeten. Rond zes uur ’s morgens moest hij er voor de derde keer uit. Het was nog hartstikke donker dus ik ging niet achter hem aan om te kijken wat hij uitkotste. Ik maakte de kachel aan en kroop terug in bed om vervolgens om zeven uur wakker te worden van mijn alarm in een heerlijk warm huis.

Toen ik een pootje tegen de deur hoorde besefte ik dat ik Jussi buiten had laten zitten; is hij in ieder geval klaar met kotsen. Ik schoot in mijn ochtendjas en liep naar buiten naar de rand van de veranda, waar hij meestal kotst, maar ik zag helemaal niets. Ik had geen zin om in mijn ochtendjas door de hele tuin te lopen opzoek naar braaksel, dus liep ik terug naar binnen. Opeens zag ik op de buitenmat iets liggen, het leken dorre bladeren. Langzaam hurkte ik neer en zag tot mijn ontzetting dat er een hoofdje aan het hoopje bladeren zat. Mijn maag draaide om, gadverdamme, wat was dat!? Het was het bovenste deel van, volgens mij, een kraai; zijn kopje was compleet kaal maar de rest van het stukje lijf zat nog vol met veren. Hoe in hemelsnaam heeft hij zo’n groot stuk in een keer naar binnen gewerkt, en een paar uur later weer naar buiten? Nu begreep ik dat hij hier een aantal pogingen voor nodig had. Met een zure smaak in m’n mond begon ik aan mijn ontbijt. Bah, vieze hond.jussi-haas Deze haas kreeg hij afgelopen zomer te pakken. Tot zijn grote teleurstelling mocht hij hem niet helemaal opeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s