Op de fiets naar de poolcirkel

poolcirkel Gisteren hield ik pauze bij de poolcirkel om mijn banaan op te eten, toen de kop ‘Op de fiets naar de poolcirkel’ door mijn hoofd schoot. Ik moest spontaan hard lachen bij deze enigszins heftige titel, omdat het bijna als een expeditie klinkt. De werkelijkheid is minder heftig; ik woon vrijwel òp de poolcirkel.Een langere fietstocht door het bos is onderdeel van mijn training en tijdens mijn 50 kilometer ronde passeer ik twee keer de poolcirkel. Om het toch een tikkeltje avontuurlijk te maken; ik fietste op een oude mountainbike, met twee relatief zachte banden, door een sneeuwbui. Mentale training is net zo belangrijk als fysieke training, misschien zelfs belangrijker.

5 gedachten over “Op de fiets naar de poolcirkel

  1. Ik dacht ook al dat de titel aan een expeditie deed denken omdat je in Jokkmokk woont maar ik veronderstelde dat je een fietstocht LANGS de Poolcirkel bedoelde…
    Veel geluk en doorzetting met je training gewenst.

      1. Nee dat denk ik niet! Mike Horn heeft 808 dagen nodig gehad om langs de noordelijke poolcirkel te gaan. Hij gebruikte ski’s, een zeilboot en een zeekajak. Ik denk dat ik nog eerder naar de Zuidpool zal skiën :))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s