Alaskan husky pups, gevaarlijk!

puppies-frosty-trails
Het is gevaarlijk om bij een nest pups te gaan kijken, erg gevaarlijk. Die kleine pootjes, dikke buikjes, grappige hangoortjes en petieterige staartjes die zo ijverig zwiepen dat hun hele lijfje heen en weer beweegt. Op dat moment neem je ze het liefst allemaal mee naar huis. “Leuk zijn ze hè”, Kristien staat mij stralend aan te kijken. Ja, ze zijn superleuk!

puppy-frosty-trails Ongeveer een jaar geleden begon ik na te denken over wat voor soort hond ik wil na Jussi. Klinkt voor een aantal mensen misschien wat cru; nadenken over een andere hond terwijl je eigen hond nog leeft, maar voor mij is het niet meer dan logisch om een pup aan te schaffen voordat Jussi er niet meer is. De vraag is dan, wanneer is de tijd rijp voor een pup en wat voor een hond wil ik? Voor mij is het belangrijk dat een hond sociaal is, zowel naar mensen als naar andere honden, en houdt van werken. Ik maak veel wintertochten, dus een hond moet tegen koude temperaturen kunnen en het leuk vinden om met mij te skiën. Daarnaast vind ik het een enorme plus als een hond los kan lopen zonder dat hij ’em direct smeert.
kennel-frosty-trails
Olav en Kristien in de kennel van Frosty trails.

Jussi is een kruising border collie en Mechelse herder (een kruising die ik overigens niet aanraad, maar dat terzijde). Hij is ontzettend gehoorzaam en volgt mij op de voet, ook als we rendieren of een hondensledeteam in de bergen tegenkomen. Een Alaskan husky past volgens mij goed bij mij, maar zo gehoorzaam en op een baas gericht zijn zoals een border collie/Melchelse herder is, dat is een Alaskan husky niet. Toch denk ik dat als ik intensief met een Alaskan huskypup werk, en Jussi daarbij gebruik, hij kan leren om bij mij te blijven.
Ik had mijzelf voorgenomen om nog een jaar te wachten met een nieuwe hond, maar nu Olav en Kristien mij vroegen of ik een pup wil van hun laatste nestje, moet ik misschien geen jaar wachten?

Aaarrgghh, beslissingen… de hoogste tijd om op m´n fiets te stappen en door het bos te crossen!

puppykennel-frosty-trails

3 gedachten over “Alaskan husky pups, gevaarlijk!

  1. IK geniet van je verhalen. Tot vorig jaar kwam ik zelf nog tot aan Jokkmok. Helaas is mijn vrouw in november 2015 overleden. IK zelf heb ms en kan dus niet alleen die kant op. Des te meer geniet ik van je blog.

    Alexander Reinhard

    reinh117@gmail.com

  2. Bij Johan Väisänen van Explore the North in Kangos, zijn wij ooit eens met 20 tot 30 Alaskan Husky´s gaan wandelen in de bossen. Ze liepen allen vrij rond en bleven in onze omgeving, op een fluitsignaal van Johan kwamen ze allemaal rond ons genesteld en bleven liggen tot wij weer verder stapten. Je kunt ze blijkbaar leren om bij je te blijven. Succes meet je zoektocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s