Schietgrage vingers

vorst-auto
Aaah, nog maar net september en ik heb al drie keer ’s morgens mijn autoruiten schoon moeten krabben. Gisterochtend was het -5, maar het was een koude start van wat later bleek een heerlijke dag. Tekenen dat de winter in aantocht is worden met de dag duidelijker. De mannen in het dorp willen daar niets van weten. Gisteren is de jacht begonnen, sneeuw kunnen ze daarbij niet gebruiken. ’s Avonds sprak ik de buurman met de snor, uiteraard in z’n jachtkloffie, (het zou mij niets verbazen als ze tijdens de jacht in zo’n pyjama met camouflage patroon slapen) luid en duidelijk deed hij verslag van de ontwikkelingen van die dag. Geen eland gespoord, de honden blaften wel een beer, maar deze werd niet geschoten. Wordt vervolgd.

Aangezien ik het inschattings- en schietvermogen van de mannen nog geen fractie van dat van Billy the Kid geef, begeven Jussi en ik ons tijdens het jachtseizoen met reflectiekleding in het bos. In de hoop dat een bijziende 70-plusser met een schietgrage vinger en 2 whisky’s op het verschil kan zien tussen een eland en mijn reflecterende doggy.

jussi-vorst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s