Stucked in the middle with me

Ik reed mijn auto vast. En met vast bedoel ik vast, vaster kan niet. Het was niet de eerste keer dat ik m’n auto vastreed, maar wel de eerste keer dat ik ’em niet meer los kreeg. Op mijn eigen terrein nog wel. Ik geef de schuld aan de kou; mij als chauffeur valt niets te verwijten. ”I’m an excellent driver.” Om weg te komen met mijn auto draai ik linksom een bocht achteruit, om vervolgens in z’n vooruit rechtsom de oprijlaan, in dit geval afrijlaan, af te rijden. Een timer schakelt drie uur voor vertrek de motorverwarming in, maar een kvartier voordat ik de auto zou starten kwam ik erachter dat ik de kupéverwarming was vergeten aan te zetten. Een kvartier was bij een temperatuur van -36 niet voldoende om de auto vanbinnen zodanig op te warmen dat alles naar behoren functioneerde. De koppeling kreeg ik onder een grote weerstand ingetrapt, sleutel omdraaien ging echter soepel en de auto startte direct. Het schakelen van de eerste versnelling naar z´n achteruit ging zeer moeizaam en van een achterwaartse draai linksom was vrijwel geen sprake; mijn stuur deed het niet. Toen stond ik dus vast. Na drie kvartier afzien, ik vind dat ik afzien mag schrijven; een auto losscheppen bij -36 is topsport, stond ik nog steeds vast. Ik kwam helaas als verliezer uit de bus. Na wat rondbellen bleek Mr. T. vanuit zijn auto elanden aan het spotten te zijn. Grinnekend stond hij 10 minuten later voor mijn neus. “Je hebt een auto met vierwielaandrijving nodig,… of een man met een four wheel drive.“ Mm, misschien is het inderdaad tijd om zo’n geweldige krachtpatser aan te schaffen. Jäklar.

Het mag duidelijk zijn dat onderstaande foto niets met mijn probleem te maken had. winterplaatje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s