Met de sneeuwscooter onder het ijs

Op mijn vraag of ze nog had geskied afgelopen weekend, liet chef Greta een diepe zucht horen. Verbaasd keek ik haar aan. Het antwoord was ja en nee. Ze was begonnen aan een skitocht langs de rand van het meer, maar na ongeveer een halve kilometer skiede ze door de slush sneeuw, oftewel sneeuw en water. Verder skiën is dan onmogelijk; klonten sneeuw blijven aan de onderkant van de ski zitten waardoor je niet meer glijdt. Greta had extra pech. Ze had namelijk haar zware bosski´s ondergebonden, die ze nu al ploeterend door de slush sneeuw naar huis moest dragen. Einde skitocht.
Greta is uiteraard niet de enige die de gevolgen van de hoge temperaturen aan het begin van de winter aan den lijve ondervindt. Zowel in het dal als in de bergen is het ijs slecht. Ook de moerassen zijn niet voldoende bevroren, waardoor het water door de sneeuw omhoog komt als je eroverheen skiet.

Een stel rendierhouders kwam in de bergen voor een iets groter probleem te staan. Eén van de mannen reed te ver het meer op en plofte met zijn sneeuwscooter door het ijs. Gelukkig bracht hij het er met een nat pak vanaf. Het onfortuinlijke gebeuren bood wel materiaal voor het maken van een fotoreportage met als titel Hoe haal ik een scooter onder het ijs vandaan. Zo dus:

Foto’s R. Länta

4 gedachten over “Met de sneeuwscooter onder het ijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s