Run for your life

In december houden de Verenigde Naties in Parijs een belangrijke klimaatconferentie, COP21. Gedurende twaalf dagen praten wereldleiders over de toekomst van Moeder Aarde. Voor veel mensen zijn klimaatverandering en milieuvervuiling echter nog steeds een ver-van-hun–bed-show. Om mensen, bedrijven en politici op te roepen hun verantwoordelijkheid te nemen voor het klimaat en onze aardkloot, heeft het Zweedse Riksteater een estafetteloop van Kiruna naar Parijs op poten gezet: Run for your life.

Run for your life vertelt de verhalen van 1000 mensen die ieder een stukje van de 4500 kilometer naar Parijs rennen. Iedere deelnemer vertelt zijn eigen verhaal en persoonlijke rede waarom hij/zij rent voor haar leven. Morgen, maandag 9 november om 12.15, start de eerste vrouw in Kiruna met in haar hand een arctische steen. Deze steen gaat van hand tot hand, dag en nacht, totdat de laatste renner haar 21 dagen later aflevert in Parijs.
Ik ben één van de gelukkigen die mag rennen; dinsdag rond 16.00 begin ik aan mijn 13,3 kilometer richting Parijs.
De estafetteloop is live te volgen via de internetsite van Run for your life. www.runforyourlife.nu

run for your life

4 gedachten over “Run for your life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s