De ontmoeting

Soms gebeurt het als je het totaal niet verwacht. Jussi en ik hadden onze dag op de berg Jarre doorgebracht. Tijdens de terugreis gebeurde het: Uit de kant van de weg schoot een gestalte omhoog, recht over mijn auto. Ik trapte op de rem en keek door het raam schuin omhoog. Het leek alsof onze blikken elkaar kruisten, van mij en de machtige steenarend. Met grote krachtige slagen gleedt hij als in slow motion over mijn auto. Ik zag zijn felle ogen, grote gekromde snavel en enorme klauwen. Een moment zat ik als verdwaasd aan mijn stoel gekluisterd, maar toen greep ik mijn camera van de passagiersstoel en sprong ik uit de auto. Met luid bonkend hart rende ik als een bezetenen door een strook bos tot aan de rand van een meer. Ik zag de steenarend aan de overkant van het meer langzaam uit het zicht verdwijnen. Nu had ik mijn camera nodig, die met waterschade in de reparatiekamer van Nikon ligt. Mijn oude camera deed zijn best, maar het resultaat is magertjes. Zelf vergeet ik nooit meer de blik van de steenarend, door mijn autoruit.

steenarend

2 gedachten over “De ontmoeting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s