Home made

alggras-2

alggras3 Sinds ik het moerasspirea sap van chef Greta heb geproefd, heb ik een nieuw favoriet drankje. De hele zomer hield ik het veld met moerasspirea in het dorp nauw in het oog om op het juiste moment de bloemen te plukken om daar sap van te maken. Vorige week was het zover en stond ik met schaar en papieren zak in een zee van roomwitte bloemen, die een amandelachtige geur verspreiden.

alggras Thuisgekomen spoelde ik de bloemen schoon en begon ik volgens Greta’s recept met het maken van het sap. Ik kookte een grote pan met water en suiker en goot deze in een emmer die ik had gevuld met de bloemen en citroenschijfjes. Vervolgens zette ik de emmer in de kelder. Het mengsel moet een aantal dagen bij een temperatuur tussen (ongeveer) de 8 en 14 graden staan. alggras-1

Iedere dag roerde ik even met een grote houten lepel in de emmer. Na 4 dagen was het tijd om het mengsel af te gieten en het overgebleven sap in flesjes te doen. Mijn eerste slok eigengemaakte moerasspirea sap voelde alsof er een engeltje op mijn tong pieste; erg lekker dus. Het sap is niet lang houdbaar. Eén flesje staat in de koelkast en de rest heb ik in de vrieskist gelegd. Iedere keer als ik de koelkast open en het flesje zie staan, word ik helemaal blij. Zo simpel, zo lekker, zo leuk!

alggras-6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s