Laatste skitocht door winters Lapland

Mijn ski’s staan inmiddels opgeborgen in de schuur. Expeditie Bouwmateriaal was de laatste skitocht van het winterseizoen. Op een woensdagnacht stonden we aan de rand van het Saggat meer en werd ons duidelijk dat een oversteek niet meer mogelijk was. Het ijs had inmiddels het land losgelaten en vertoonde in het midden van het meer donkere plekken. Een snelle oversteek konden we dus vergeten; in plaats daarvan begonnen we aan de lange tocht door het bos. Door ’s nachts te skiën hoopten we op een hard bevroren sneeuwlaag, maar helaas bleef het deze nacht ruim boven nul. Het werd een pittige tocht door zware natte sneeuw; het smeltwater had kleine kabbelende beekjes veranderd in brede woeste beekjes waardoor we genoodzaakt waren bruggen te bouwen. Het leek alsof we nooit het ‘Land in het Midden’ zouden bereiken; na ruim 14 uur skiën zagen we eindelijk een vriendelijk hutje, midden in de zon. De honden rolden zich op, wij rolden ons op; binnen korte tijd bevond iedereen zich in een diepe slaap.

Het leven in een hut is heerlijk simpel. Degene die het eerste wakker wordt gaat uit bed om de houtkachel aan te maken en een pan gevuld met sneeuw op de kachel te zetten, om vervolgens weer in bed te kruipen en er pas weer uit te komen als het behaaglijk warm is. Onze dagen vullen we met bouwen/schilderen, skitochten, lezen, luieren, zonnen en fantaseren hoe het zou zijn om de rest van ons leven in een berghut te wonen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een gedachte over “Laatste skitocht door winters Lapland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s