Expeditie Bouwmateriaal

lente
lente-2Het moeras wordt weer moeras. De skiroutes alternatieven worden meer en meer ingeperkt, zodat uiteindelijk nog één mogelijkheid overblijft; het zandpad. Zowel aan het eind van de winter 2013 als 2014 skiede ik mijn laatste tochten over het zandpad waar de sneeuw het langst blijft liggen. De weg over het moeras is nu verradelijk. Ik ben al een paar keer door de sneeuw gezakt en stond vervolgens tot over m’n enkels in het water. Ook voor Jussi wordt het moeilijker om een goede weg te vinden zonder een plons te maken. Ik had mijn ski’s en pulka bijna opgeborgen, toen Kuifje met een geniaal plan kwam. Althans, dat vond hij.

Dat ging zo.
Kuifje: ”Rian, heb je zin om tijdens het lange Hemelvaartweekend een skitocht naar de hut in ’het land in het midden’ te maken?”
Ik: ”Ja, hartstikke leuk!”
Kuifje: ”De hut is nog niet helemaal af, dus als we met de skipulka’s skiën, kunnen we nog wat bouwmateriaal meenemen.”
Ik: ”Jaha… bouwmateriaal?”
Kuifje: ”Een aantal kleine dingetjes, een raam en nog zo’n 5 planken van 2.90 meter.
Ik: ”Jaha… hoe gaan die planken op een pulka passen?”
Kuifje: ”Ik dacht dat als we nu de twee pulka’s achter elkaar binden en daar de planken opleggen, gaat dat zeker lukken. Dan kijken we ter plekke wel hoe we de pulka’s trekken, met z´n tweeën of om de beurt. Ik kan ze voor mijn rekening nemen als het bergopwaarts gaat.”
Ik: ”Jaha…,dat wordt hoe dan ook pittig aangezien de sneeuw hartstikke zwaar en nat is; daar zak je constant doorheen.”
Kuifje: ”Dat klopt, maar ik dacht dat als we nu ’s nachts vertrekken, dan vriest het, is de bovenste sneeuwlaag hard en is het een stuk makkelijker skiën.”
Ik: ”Jaha…”
Kuifje: ”In de hut ligt trouwens nog genoeg etenswaren. Je hoeft dus geen eten mee te slepen.”
Ik (ironisch): “Jaha…dat scheelt een hoop.”

Niets te doen tijdens Hemelvaart? Ga mee met Expeditie Bouwmateriaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s