Een beer, of….?

bever Vanavond liep ik met Jussi langs de rivier toen ik aan de overkant een kleine bruine bol zag zitten. Mijn hart maakte een enorme sprong; een beer! Wel een erg kleine beer, een berenjong dan. Voorzichtig sloop ik dichterbij met mijn Iphone in de aanslag. Opeens richtte het dier zich op en plonste in het water. Plotseling begon ik nerveus te worden. Als het een berenjong is, waar is de moeder dan?! Zwemt het jong naar zijn moeder aan de overkant; MIJN kant? Snel kwam ik in beweging en rende richting huis, wat moeilijk ging met mijn iets te grote snowboots door de natte sneeuw. Al rennend bedacht ik dat ik, toen het beest in het water gleed, een enorme staart zag; beren hebben nauwelijks een staart. Dan was het toch iets anders. Ik stopte met rennen en besloot resoluut dat het een bever was. Voor zover ik weet rennen bevers niet achter mensen aan om hen op te eten. Zij knagen liever. Rustig liep ik naar huis. Tijd voor een rustgevende avondthee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s