Snow road to hell

Ik dacht dat ik mijn sneeuwfrees dit seizoen niet meer nodig zou hebben. Verkeerd gedacht; vanmorgen kon ik mijn gele monster door zo’n 25 centimeter verse sneeuw sturen.
Terwijl ik mijn rondje over het erf draaide, moest ik denken aan een bizar radio interview van begin dit jaar. Een bejaarde man werd in het zonnetje gezet omdat hij, ondanks zijn hoge leeftijd, zijn eveneens bejaarde vrienden hielp met hun dagelijkse beslommeringen. Zij omschreven hem als een superkerel met het hart op de juiste plek, een warm mens die altijd voor iedereen klaar staat. De oude baas gaf te kennen dat hij het gebaar van zijn maten enorm waardeerde, maar dat hij erover dacht om zijn leven te veranderen. Hij wilde een rotzak worden, de hele dag niets doen dan alleen maar zuipen en mensen uitschelden. De totaal overrompelde interviewer vroeg hem stotterend waarom?
”Nou”, zei de oude baas, ”dan kom ik waarschijnlijk alsnog in de hel terecht. En in de hel is het zo heet, daar hoef ik nooit meer sneeuw te schuiven.”

jussi-ploetert
Jussi ploetert door de verse sneeuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s