Mijn Boze Buurman

honden2
Iedereen in het dorp heeft één of meerdere honden. De één kan loslopen, de ander verdwijnt meteen voor een aantal uur en vreet ikweetnietwat uit. De hond van de buurman met de snor kan het goed vinden met de hond van de mijnwerker. Mr. T’s hond vreet het kleine fluffy hondje van de buurvrouw het liefst met huid en haar op. Jussi vindt een jachthondteef erg leuk, van haar mannelijke metgezel wil hij niets weten. Iedereen weet zo onderhand wat ze aan elkaars honden hebben. Iedereen, behalve de boze buurman.

honden Vanmorgen kwam ik hem tijdens een skitocht tegen. Ik was op m’n toerski’s en Jussi liep vrij rond. Hij kwam tegen ons in rijden op zijn sneeuwscooter met daarachter een kar waar drie jachthonden vastgebonden met lange lijnen achter meerenden. Ik riep Jussi terug en liet hem volgen. In eerste instantie wilde ik de boze buurman vrij baan geven door het pad te verlaten en met een ruime boog om hem heen te skiën. Volgen voor Jussi betekent dat hij bij het been dat ik aanwijs op zo’n 30 cm schuin achter mij loopt. Iedereen in het dorp weet dat hij blijft volgen totdat ik zeg dat hij ’vrij’ is. Mijn boze buurman is hardleers. Hij begon te schreeuwen en woest te gebaren dat ik moest blijven staan. Eerst wilde ik hem negeren en gewoon met mijn voorgenomen ruime boog om hem heen skiën, maar tegelijkertijd werd ik erg nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren als ik, zoals hij wilde, bleef staan. Ik bleef dus staan, met Jussi zittend tussen mijn ski’s.
De boze buurman stapte van zijn sneeuwscooter liep naar een hond toe en begon aan de lijn te trekken. Onhandig probeerde hij de zwaar tegenstribbelde hond in de kar te tillen. Na een korte worsteling zat de hond eindelijk in de kar. Snel begon de boze buurman hem vast te binden, maar helaas, hij was snel genoeg; de hond sprong uit de kar. Onder luid gescheld en getier tilde de nog bozere buurman de hond weer in de kar. Deze keer bond hij de hond vliegensvlug vast. Nog twee honden te gaan.

Ik had mezelf inmiddels naast Jussi geïnstalleerd en genoot van de heerlijke reep chocola die ik in mijn zak had meegenomen. Ik hoopte dat hij een beetje zou opschieten; om 10.00 uur moest ik op m’n werk zijn. Terwijl ik de tijd op mijn telefoon controleerde bedacht ik opeens dat zijn gestuntel geweldig materiaal zou zijn voor een Youtubefilmpje. Ik zou een heleboel filmpjes kunnen maken onder de titel ’Boze Buurman’. honden3 Volgens mij zou dat een enorme hit worden. Uiteindelijk werd ik opgeschrikt uit mijn dagdromen door de sneeuwscooter die in beweging kwam. Uit fatsoen (en uit angst om overreden te worden door mijn inmiddels buiten zinnen zijnde buurman) stond ik op en verborg ik mijn chololadereep. Zou ik Jussi aan zijn halsband vasthouden als hij langsrijdt? Nee, dat gaat te ver. Ik kan beter mijn hand gebruiken om hem zo vriendelijk en bemoedigend mogelijk naar mijn boze buurman op te steken. In het voorbijgaan zag ik zijn met bloed doorlopen ogen. Arme boze buurman. Erg als je zo door het leven moet.

2 gedachten over “Mijn Boze Buurman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s