Take it slow

Nu de adventsweken zijn aangebroken is het ontzettend druk in het koffiehuis/restaurant. Vrijwel iedere dag serveren we kerstlunch en kerstdiners. De dagen die aanvankelijk rustig leken, worden kort van tevoren alsnog volgeboekt. Ik heb inmiddels mijn eerste 14-urige werkdag achter de rug; waarschijnlijk niet de laatste. Jussi heeft de boel onveilig gemaakt in Skabram samen met de tijdelijke oppas oma Wil. Op het Skabram meer hielden zij ‘wie is het snelste’ wedstrijdjes; oma op de trapslee of hond Jussi. Het was een close finish.
jussi-wil-skabram
De met daglicht gevulde uren in het weekend breng ik zoveel mogelijk buiten door, alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik afgelopen zondagmorgen beschamend lang in bed lag. Toen ik uiteindelijk rustig aan mijn ontbijt zat kwam Kuifje met de honden binnenstappen om te kijken of ik al ‘ready to go’ was. Ik zou die hele zondag niet in een ‘ready to go’ toestand komen, dus op zijn plan om met de sneeuwscooter aan de overkant van het meer tegen een berg op te rijden terwijl ik op mijn ski’s met een lijn achter de scooter hang (de honden kunnen meerennen) om vervolgens naar beneden te skiën, reageerde ik zonder aarzelen negatief. Het werd plan B; eerst ijsvissen en vervolgens ging ik een ronde met Jussi skiën en ging hij een rondje rijden met de sneeuwscooter. Eenmaal thuis stond er chocomelk, zelfgemaakte pizza, versgevangen vis en film op het programma. Van de film heb ik weinig gezien.
purki-ski-honden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s