Dat wordt ‘em niet…

jussi-ijs
Zaterdagmorgen kon ik de verleiding bijna niet weerstaan. Het ijs lag er zo ontzettend mooi en uitdagend bij. Voorzichtig zette ik een aantal passen op de bevroren rivier, maar onder klagend gekraak deinste ik terug. Mijn gezond verstand gaf te kennen dat ik nog één nachtje moest wachten en dan; it giet oan!
In Lapland hoorde ik voor het eerst ijs zingen. Zeker als je in het donker aan een zingend meer staat, geeft dit een enigszins spookachtig gevoel. IJs zingt als er barsten onstaan die over het meer schieten. Hierdoor gaat het ijs trillen en als deze trillingen zich door de lucht verplaatsen, klinkt het alsof het ijs zingt. Een indrukwekkende ervaring.

De volgende ochtend lagen m'n schaatsen in de hal te wachten op hun vuurdoop. Terwijl ik aan het ontbijt zat, zag ik tot mijn schrik sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Al snel gingen de fijne vlokjes over in zwaar geschut. Bij het meer aangekomen lag het ijs inmiddels verborgen onder een deken van sneeuw. Uiteraard was het mogelijk om te schaatsen, maar aangezien het de eerste tocht zou worden had ik graag zicht op het ijs. Beteuterd keek ik uit over een volledig wit meer.

Jussi had zijn aandacht inmiddels op de kano gevestigd. Met een schuine blik keek hij van mij naar de kano. Ik probeerde hem duidelijk te maken dat het kanoseizoen ruimschoots voorbij is. Een ieder die mijn hond kent, weet dat hij niet van opgeven weet. Er zat dus niets anders op dan hem te laten zien dat de kanotochtjes verleden tijd zijn. Wie niet wil horen moet maar voelen, ook een hond. Daar zaten we dan in de kano…. Tja, dat wordt 'em niet. sneeuw-kano-meer

Gedesillusioneerd liepen we terug naar huis. Ik hoop dat het door blijft sneeuwen zodat ik binnenkort kan skiën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s