Ieder nadeel heb zijn voordeel

tuin-sneeuw
Ik trek de capuchon van mijn winterjas over m’n hoofd; sneeuw, en dat met midsommar. Met een stapel hout op m’n arm loop ik naar binnen waar de kachel rustig brandt. De Jokkmokkers geloof ik ook niet meer; hoezo geen vorst na 10 juni? Het is inmiddels 20 juni geweest; het sneeuwt, het vriest ’s nachts en ik sta met winterjas en handschoenen in het houthok de laatste houtblokken bij elkaar te sprokkelen. Het is trouwens de hoogste tijd om de houtvoorraad voor het volgende winterseizoen aan te vullen. Deze midsommar ren ik niet in een wit zomerjurkje met linten en bloemen op m’n hoofd om een versierde boom. Deze midsommar blijf ik binnen en lees ik mijn boek onder het genot van een koud glas baileys. En ik probeer niet te denken aan het feit dat vanaf nu de dagen weer korter worden, oftewel, zoals de Jokkmokkers zeggen; jaha, nu gaan we de donkere tijd weer tegemoet. Hou op zeg, ik wil minimaal twee maanden op teenslippers kunnen rondhuppelen voordat die donkere tijd weer komt. Voetballegende Johan Cruijff zei ooit: “Ieder nadeel heb zijn voordeel.” Voordeel van dit rotweer: er zijn geen muggen. Te koud!

boom-midsommar
Midzomerviering in Purkijaure, vorig jaar toen het wel warm was.

2 gedachten over “Ieder nadeel heb zijn voordeel

  1. zo ver ik weet is dit nauwelijks eerder voorgekomen, behalve in de bergen in Sarek, daar had ik rond deze tijd sneeuw op de tent
    stook de kachel maar lekker op! zie je in Jokkmokk derde week juli tot dan Kompis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s