Eerste zomerduik

strand-boot
Hoe luxe is het als je ’s middags uit je werk komt en de boot ligt klaar voor vertrek! Gewoon niets te hoeven doen, alleen maar even wat warme kleding bij elkaar te graaien. Dat is iets wat ik snel geleerd heb hier in het hoge noorden. Hoe warm het overdag ook is, zodra de zon weg is kan je eind mei gerust je lange wollen onderbroek weer aan.

paprika De gele paprika liep voor het avondeten wat schade op. Jussi stond van een keurig afstandje de handelingen van Kuifje te volgen terwijl deze zorgvuldig de paprika’s waste. Opeens hield hij iets te enthousiast de gele paprika omhoog met de woorden “kijk eens Jussi, wat een mooie gele kleur”. Met twee sprongen was Jussi bij de o zo mooie gele paprika, greep deze uit de handen van Kuifje en na een rondje te hebben gerend met zijn nieuw veroverde speeltje ging hij uitdagend voor Kuifje staan “kom op dan, spelen!”. De gele paprika kreeg een tweede wasbeurt.

jussi-zwemt
25 Mei was voor zowel Jussi als mij de dag van de eerste zomerduik van dit jaar. Jussi nam 5 duiken; ik vond 1 genoeg. Heerlijk, maar ontzettend koud, zo koud dat het pijn deed.

jussi-boot Jussi begint langzaamaan een echte ‘boothond’ te worden. Stil zitten is niet zijn sterkste kant, daarom was ik blij verrast om te zien dat hij zich zo braaf gedroeg.

Alma-boot Waarschijnlijk had hij een goed voorbeeld aan Alma; zij is een doorgewinterde ‘boothond’; springt op het juiste moment in en uit de boot en houdt alles vanaf haar vaste plekje rustig in de gaten.

Onder de middernachtzon zetten we koers richting huis; morgen weer werken. uitzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s