Linksaf winter rechtsaf lente

dorpsweg-sneeuw
Als ik wil skiën ga ik linksaf en heb ik zin om te hardlopen of te fietsen, dan ga ik rechtsaf. Erg luxe.
dorpsweg
De winter verdwijnt langzaam uit het dagelijks leven in Lapland. Vorige week heb ik mijn spikebanden verwisseld voor allround autobanden, de sneeuwfrees staat gepoetst in de schuur en tijdens mijn skitochten moet ik steeds meer ‘klunen’. Nog een aantal dagen, dan kan ik m’n ski’s voor de zomerstop opbergen. Op dit moment moet ik er niet aan denken dat over vijf maanden, rond midden oktober, de winter alweer begint. Dat klinkt niet ver weg, dat klinkt zelfs angstaanjagend dichtbij. Ik ben meer een winter- dan zomermens, maar op dit moment verlang ik naar zon, zee, strand, jurkjes, teenslippers en overheerlijk Italiaans ijs. Aangezien ik de afgelopen twee maanden meer geskied dan gewerkt heb, zit een weekje naar de zon er niet meer in. Ik hoop dat de zon naar Lapland komt. Als ik op mijn vlonder aan het meer lig, krijg ik vanzelf een vakantiegevoel; cocktails en palmbomen fantaseer ik er zelf wel bij. En de zwanen veranderen in exotische flamingo’s…
zwanen-1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s