Après ski

Toen ik vanmorgen vroeg een bezoek bracht aan het toilet, zag ik dat het bewolkt was. Wat doorgaans betekent dat de temperatuur stijgt. Ik heb Jussi, die nog in dromenland was, wakker getrommeld, snel wat gegeten en binnen no time stond ik op de ski’s. Het was inderdaad nog maar -18. Eenmaal onderweg begon het snel op te klaren; dus kouder te worden. Ik heb twee paar ski’s die ik gebruik om met Jussi te skiën: toerski’s en skate langlaufski’s. Mijn toerski’s gebruik ik het meest; daar kan ik op slecht geprepareerd terrein en door de diepe sneeuw mee uit de voeten. after-skiVoor mijn skateski’s heb ik echter een goed geprepareerd breed trail nodig. Vanmorgen ging ik van start op skateski’s. Eerst 2,5 km over de gladde dorpsweg en vervolgens volgden we een mooi breed pad de berg op. Dit was voor ons beide erg pittig! Het is leuk om te zien dat Jussi, ondanks dat het zwaar wordt, blijft werken. Eenmaal op de top had ik een adembenemend uitzicht over de meren en bossen van Lapland. Ik voelde mezelf even Remi; helemaal alleen op de wereld. Complete stilte en niets te zien dat wijst op civilisatie. Eenmaal thuis zag ik op de thermometer dat het alweer -29 was. De kachel brandt inmiddels, ik zit met een beker koffie achter mijn computer en Jussi ligt tevreden op z’n botje te kauwen. Wat een mooi begin van een nieuwe dag.

Een gedachte over “Après ski

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s