Ik wil kou!

Ik wil kou! Ik wil ’s morgens wakker worden en zien dat de thermometer minimaal -15 aangeeft. Ik wil een heldere blauwe koude winterhemel met roze, lila en oranje kleuren en ’s avonds een spectaculair noorderlicht. Afgezien van zo’n 7 à 8 fijne koude dagen schommelt de temperatuur de laatste maand rond het vriespunt en hangt er een dik pak wolken boven Jokkmokk. Ronduit belachelijk. Dit spelletje van vriezen en dooien levert alleen maar gedonder op. Mijn autodeur is ’s morgens vastgevroren, het hangslot op de deur van m’n schuur is bevroren, de vochtige sneeuw blijft aan de onderkant van mijn ski’s kleven en het tankklepje van mijn auto zat vastgevroren. En wat doe je dan als je als vrouw bij het tankstation staat en je klepje zit vastgevroren? Juist ja, dan pak je lekker bijdehand je autosleutel om het klepje open te wippen. Wat weet je niet als vrouw met een vastgevroren tankklepje? Juist ja, het materiaal van een autosleutel is veeeeel zachter dan het materiaal van het tankklepje. Sta ik daar lekker lullig te zijn met m’n kromme startsleutel. F*ck. winterdag-mist-1 ’s Middags 12.30 op het meer.

2 gedachten over “Ik wil kou!

  1. Hi Reanne,
    ja dat zijn typisch Hollandse omstandigheden, met krabben en bevoren dit en dat, bij de OK in jokkmokk hebben ze vast zo’n flesje tegen het aanvriezen. Ik kan me goed voorstellen dat je baalt. maar hou je vast: vanaf donderdag komt de winter terug met -25 in de nacht, vrijdag daalt de temp tot -17 overdag met de zon erbij en later in de week erna blijft het redelijk koud en wel weer bewolkt. Oja heb je wax skies? dan kun je als het warm is met klister werken. Veel plezier het is je van harte gegund!!! groeten van je Kompis. PS nog iets: dat plassen van de male alfa wolf is een teken dat je in het roedel bent opgenomen!!! Proficiat!!!! hier in stormy Holland was het vandaag 15 graden. lekker warm!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s