Binnen warm, buiten treurig

Kerst in Lapland is een droom: Buiten sneeuwt het en binnen kruipt iedereen knus rond de kachel in de met kaarsen verlichte woonkamer. Kachel en kaarsen waren deze kerst volop aanwezig. Dwarrelende sneeuw echter niet. Op kerstmorgen liep ik met Jussi door een treurig druppelend bos. Natuurlijk ligt er nog steeds een pak sneeuw, maar tijdens de kerstdagen dooide het. Wat ontzettend sip, saai en on-kerst. winterdag-jussi-dooi winterdag-voorbij ’s Middags laadde ik Jussi en kerstcadeaus in de auto en terwijl oude kersthits uit de radio schalde ‘glibberde’ ik naar vrienden waar ik rond koffietijd werd verwacht. Met een “Bah, wat een naar weer hè” werd ik begroet. Binnen was het warm en gezellig. Van koffie gingen we over op korenwijn om vervolgens aan tafel te schuiven voor een heerlijke kaasfondue. Aangezien ik van één wijntje al op z’n kop kan staan, was het meer dan welkom dat ik ’s avonds alleen nog maar de trap richting logeerkamer hoefde af te leggen. En toen ik eenmaal op bed lag, kon ik niet slapen. Normaal gesproken vind ik dit erg vervelend. Zeker als ik weet dat ik de volgende morgen vroeg moet opstaan. Deze slapeloze nacht bracht mij echter oplossingen voor een aantal dingen waar ik al een tijd aan werk en op broed. Of het nu de korenwijn of het gezelschap was; dingen begonnen op hun plek te vallen. Ik had nog één skitocht nodig om de puzzel af te maken. Nu klopt het weer.

Een gedachte over “Binnen warm, buiten treurig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s