Glögg en peperkoekjes

Met rode wangen en zweet op m’n rug keek ik snel hoe laat het was, té laat waarschijnlijk. Ik had gistermorgen mijn wekker op tijd gezet zodat ik nog een grote ronde kon gaan skiën met Jussi, voordat ik Olga zou ophalen voor een bezoekje aan de kerstmarkt in Jokkmokk. Het was een mooie tocht door vers gevallen sneeuw, maar vers gevallen sneeuw remt echter ook af. Met een kleine vertraging en ongewassen stond ik een half uur te laat bij Olga voor de deur. De kerstmarkt in Jokkmokk stelt niet zo veel voor; de aankondiging is spectaculairder dan de markt zelf, maar het is heerlijk kneuterig. Binnen een half uur kom je drie keer dezelfde mensen tegen en overal krijg je glögg (Zweedse gekruide warme wijn) en peperkoekjes voorgeschoteld. kerstmarkt-1 Het hoogtepunt van de markt was natuurlijk de komst van de kerstman in een mooie arrenslee voortgetrokken door Rudolf en kornuiten. Verwachtingsvol keken we uit naar een zwak rood lichtje dat vanuit de donkere namiddag op ons toe zou komen. Daar kwam iets aan, rendieren? Nee, een zwarte pony die in volle draf een slee voorttrok. In het voorbijgaan hoorden we een zwak hohoho. Gedesillusioneerd keken we de arrenslee na…..Boodschappen doen?

2 gedachten over “Glögg en peperkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s