Zaterdagwandeling

Zodra het kouder begint te worden krijg ik enorme zin in stamppot. Vorig weekend heb ik hutspot gemaakt en nu staat er een grote pan met zuurkool op het fornuis. De komende dagen eet ik dus zuurkool, twee keer per dag. Aangezien ik in het winterseizoen gewicht verlies, probeer ik dagelijks twee warme maaltijden te eten. Vandaag bestond het eerste warme maal uit patat met majo en nu dus zuurkool met worst. Patat met majo kreeg ik voorgeschoteld bij een vriend. We kwamen hongerig terug van een lange wandeling om het Skabram meer en het enige wat hij in huis had, was patat. So patat it will be.

rondje-skabram-gijs-jussi-l In Skabram woont Jussi’s speelkameraad, Gijs. Gijs is een jonge Duitse/Tervuerense herder en met zijn 1 jaar al groter en grover dan Jussi. Jussi is echter nog steeds de baas en Gijs volgt hem in alles op de voet. Rent Jussi blaffend achter vogels aan; Gijs rent en blaft vrolijk mee. Waarom? Hij heeft geen idee. Staat Jussi gefocust naar de overkant van het meer te kijken; Gijs staat er naast, terwijl hij een paar keer naar ons achterom kijkt met een blik van ´daar is iets, ík zie het niet, maar daar is echt iets´. rondje-skabram-honden-lag Gijs is een beetje lomp en nog niet zo handig. Hij heeft iedereen in Skabram al een paar keer onderuit gerend en tijdens het achtervolgen van Jussi raakt hij zo nu en dan een boom. Ik ben dan ook op m’n hoede als hij in volle snelheid komt aangerend; misschien moet ik een pasje opzij doen om een frontale botsing te voorkomen. rondje-skabram-rian-lag
rondje-skabram-rian-jussi-l
Jussi heeft het erg druk tijdens wandelingen. Als ik hem roep om voor een foto te poseren komt hij langzaam aangelopen, gaat langzaam bij mij zitten en kijkt me verveeld aan met zijn ´moet dan nou´ blik. Nu is mijn wandelpartner niet zo’n goede fotograaf, dus hij moet van mij altijd veel foto’s maken in de hoop dat er één lukt. Deze keer had hij een goede dag!
Zodra het begint te vriezen hoop ik dat de sneeuw nog even op zich laat wachten. Dan kan ik namelijk schaatsen! Twee jaar geleden lag er een mooie sneeuwvrije ijslaag op het Skabram meer, net dik genoeg om op te schaatsen. Ik stond toen met blije kriebels in m’n buik op het ijs. Ik vind het iedere dag nog geweldig om te kunnen schaatsen, wandelen, mountainbiken en te langlaufen in m’n achtertuin. Over levenskwaliteit gesproken…
rondje-skabram-gijs-lag
rondje-skabram-hanz-lag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s