Noord-Zweden in Amsterdam

Begin september begonnen de Europese culturele hoofdstad van 2014, Umea, en VisitSweden aan een tour door Europa. Van donderdag 26 september, morgen dus, t/m zaterdag 28 september bezoekt de tour Caught by Umea het Museumplein in Amsterdam. In heel Europa krijgen mensen de kans om het noorderlicht, de Sami-cultuur en 4,9 ton kristalhelder ijs te ervaren. Een spectaculair metershoog en -groot evenementenpaviljoen dat een gigantisch ijsblok nabootst, kampvuren en een traditionele ‘kata’, de Sami-uitvoering van een Noord-Europese tipi, geven een voorproefje van de unieke cultuur van de noord-Zweedse stad Umea.
Sami-skor-låg Foto: thereserydstrom.com

Vier reusachtige ijsblokken vormen slechts één van de attracties tijdens de tour van Umea langs zeven Europese steden. Gewapend met al het goede van Umea en Noord- Zweden biedt de expositie voorbijgangers een voorproefje van het prachtige Noord-Zweedse landschap en de natuur, het contrast tussen de Noord-Zweedse zomer en winter en daarnaast de acht Sami-seizoenen. De midzomerviering, het noorderlicht en de Zweedse levensstijl delen de ruimte met muziek en een eigentijds interieur van ontwikkelingsproject Designlabland.
icehotellåg
Tijdens de expositie zullen Zweedse muziek, film en kunst te horen en te zien zijn en daarnaast is er een overzicht te zien van de kunstbijdragen van de halve finalisten die mee hebben gedaan aan de creatieve wedstrijd Artist’s Caught by [Umea]. ’s Avonds schijnt het spectaculaire noorderlicht over Amsterdam.

Programma
– Openingstijden van de expositieruimte voor het publiek: 11.00 – 18.00 uur
– IJskunstenaars showen hun ijsbeeldhouwtechnieken
– Ervaar de Zweedse cultuur en Sami-tradities, muziek, film en design
– Tentoonstelling van de bijdragen van de halve finalisten van de kunstwedstrijd Artist’s Caught by [Umea]
– Noorderlicht schijnt de hele nacht

www.caughtbyumea.com
www.visitsweden.com

2 gedachten over “Noord-Zweden in Amsterdam

 1. Hoi Rianne,

  Wat grappig, ik heb je nieuwe blog gevonden:)
  Ik kreeg van mijn Zweedse docente vorige week te horen over dit project “Caught by Umea”
  Helaas kon ik niet naar Amsterdam, had nl wel heel graag gaan kijken, maar tja andere zaken gingen voor……

  Groetjes en tot ziens op de wintermarkt!!!

  Annemiek

 2. Hallo Rianne,
  Het is leuk om over jouw belevenissen te lezen. Zelf ben ik namelijk nogal een Scandinavië fan. Lapland is een van mijn favoriete gebieden. Mijn man en ik zijn daar diverse keren geweest en de rust, stilte en natuur spreken ons enorm aan. Omdat ik jouw blog graag lees heb ik je een Liebster Award gegeven. Wat dat inhoudt kun je op mijn Facebook pagina lezen waar de link naar mijn eigen blog staat. En anders kun je er rechtstreeks via mijn blog http://www.ellykoster.nl over lezen. Je mag zelf beslissen wat je ermee doet, hoor.
  Vriendelijke groet,
  Elly Koster

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s