Klussen, klussen, klussen…

Zo schrik je op een morgen wakker en realiseer je jezelf: De winter komt eraan!
Ik moet nog m’n huis schilderen, schuur schilderen, binnen m’n huis aftimmeren en schilderen, kachelhout voor de winter regelen, de kano repareren, de boiler vanuit de kelder naar de badkamer verplaatsen, de douchekraan is verstopt en het toilet loopt door. Verder heeft mijn auto sinds een aantal weken één koplamp en sinds vandaag heeft m’n mountainbike één lekke band.
kano-rep

De afgelopen maanden heb ik overuren gedraaid in koffiehuis Viddernas in Jokkmokk. Het leukste koffiehuis van Jokkmokk welteverstaan, met het lekkerste eten en overheerlijke taartjes. Daarnaast schrijf ik, werk ik aan mijn project Vrouwen van de Poolcirkel en heb ik een Zweedse tekst naar het Nederlands vertaald voor de tour Caught by Umeå . Oja, ik heb ook nog vier weken lang voor een moestuin en kippen gezorgd van een bevriend stel. Al na twee weken had ik het liefst de tuin afgebrand en de kippen op de gril gegooid. Bij wijze van spreken hoor.
Vorige week kon ik vrij onverwacht een week vakantie nemen. Ik begon mijn vrije week met het bijwerken van mijn administratie. Terwijl de zon buiten scheen zat ik achter mijn computer. Op een gegeven moment had ik het helemaal gehad. Ik heb mijn tent en rugzak gepakt om met Jussi een aantal dagen de bergen in te gaan. Wij hebben genoten; zie mijn vorige blogstukje!

Maar goed, nu ben ik toch met achterstallig werk begonnen. Als ik eenmaal begin gaat het snel. Twee dagen voor de deadline had ik de vertaling af en sinds zondag staat mijn huis keurig in de verf.
schilderen Jussi keutelt rustig door en profiteert van het jachtseizoen; vandaag vond hij tijdens onze fiets/looptocht (lekke band) een groot elandbot. We waren nog zeker vier kilometer van huis. Het was een pittige onderneming voor hem om het zware bot naar huis te krijgen. Om de paar honderd meter liet hij het bot vallen om zijn kaken even rust te gunnen. Het kwam hem zeer goed uit dat ik moest lopen met m’n lekke band.jussi-bot

5 gedachten over “Klussen, klussen, klussen…

 1. Beste Rianne,

  Ik geniet van de prachtige foto’s op je blog. Wat heb je het daar naar je zin;-)
  Ik droom er al een aantal jaren van om naar Zweden te emigreren en wacht geduldig mijn tijd af en heb vertrouwen dat ik er ooit zal landen:-)

  Mis je de koetjes niet? En waarom het meest Noordelijke punt van Zweden?

  Hej då,

  Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s